depressie

Mindfulness en depressies.

Mindfulness kan een waardevolle rol spelen bij het omgaan met depressie. Hoewel het geen vervanging is voor professionele behandeling, kan het een aanvullende benadering zijn die kan helpen bij het verminderen van symptomen en het bevorderen van welzijn. Hier zijn een paar manieren waarop mindfulness kan bijdragen aan het omgaan met depressie:

1. Bewustwording van gedachten en emoties: Mindfulness helpt bij het ontwikkelen van bewustzijn van je gedachten, emoties en lichamelijke sensaties in het huidige moment. Dit kan nuttig zijn bij depressie, waarbij negatieve gedachten en gevoelens vaak de overhand hebben. Door bewust te zijn van deze patronen kun je ze herkennen en beter begrijpen, wat kan leiden tot meer zelfcompassie en het vermogen om ze los te laten.

2. Emotionele regulatie: Depressie gaat vaak gepaard met intense emoties. Mindfulness helpt bij het ontwikkelen van vaardigheden voor emotionele regulatie, waarbij je leert om met mededogen naar je emoties te kijken en ze te accepteren zonder erin verstrikt te raken. Dit kan leiden tot een groter gevoel van emotionele stabiliteit en veerkracht.

3. Aandachtstraining: Depressie gaat vaak gepaard met een gebrek aan concentratie en focus. Door middel van mindfulness-meditatie ontwikkel je de vaardigheid om je aandacht bewust te richten op het huidige moment, waardoor je de afleidingen van depressieve gedachten kunt verminderen. Dit kan helpen bij het verbeteren van de concentratie en het vergroten van het vermogen om in het hier en nu te zijn.

4. Zelfcompassie en acceptatie: Mindfulness moedigt een houding van vriendelijkheid, compassie en acceptatie aan, zowel naar jezelf als naar je ervaringen. Dit kan vooral waardevol zijn bij depressie, waar zelfkritiek en zelfoordeel vaak aanwezig zijn. Door zelfcompassie te cultiveren, kun je meer begrip en zorgzaamheid voor jezelf ontwikkelen, wat kan bijdragen aan het verlichten van de last van depressieve symptomen.

Het is belangrijk op te merken dat mindfulness geen garantie biedt voor het genezen van depressie, en het kan nuttig zijn om professionele hulp te zoeken bij het omgaan met deze aandoening. Een gekwalificeerde therapeut kan mindfulness integreren in een breder behandelplan dat afgestemd is op jouw specifieke behoeften en omstandigheden.

Reactie plaatsen
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, mindfulness, Hoorn
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, coach, hoorn, Noordholland, coach van Hoorn

Exclusieve Mindfulness Plus © in Hoorn

Leef met aandacht, rust en focus

Welke bewust-Zijnsgerichte coachings-methodes gebruik ik? 

Mindful coaching

Met volle aandacht in het hier en nu. 
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, coach

NLP coaching en counseling

Ik maak als masterpractitioner en internationaal NLP trainer gebruik van de uitgebreide toolbox uit Neuro Linguïstisch Programmeren.
caoch, Hoorn, coaching en begeleiding, coach, Hoorn

Geweldloze communicatie

Maak werk van jouw authentieke gevoelens en behoeftes. en communiceer op een verbindende manier.
coaching en begeleiding, coach, Hoorn

Wandelcoaching en Bosbaden (Shinrin Yoku) 

We maken indien mogelijk en gewenst gebruik van de natuur voor een diepgaande, verstillende en verhelderende ervaring. 

mind, coach, coaching hoorn, coach hoorn, dullemond

ACT (Acceptance and Commitment Training) is de derde generatie coaching

Moderner en meer bij de tijd dan ACT is er niet. Volgens de allerlaatste psychologische inzichten
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, coach

CFT (Compassion Focussed Therapie) 

Resultaatgericht zijn is prima, maar met behoud van jouw mentale gezondheid. Mildheid en mededogen staan altijd voorop.   
Kees Dullemond Mindable Mindfulness sequiter
Kees Dullemond/ Mindable