ademhaling

Ademhalingsoefeningen helpen!

Ademhalingsoefeningen zijn een waardevol instrument om de geest te kalmeren, stress te verminderen en de algehele gezondheid en welzijn te bevorderen. Ze maken gebruik van bewuste ademhalingstechnieken om de ademhaling te reguleren en het zenuwstelsel in balans te brengen. Hier zijn enkele veelvoorkomende ademhalingsoefeningen die je kunt proberen:


1. Diepe buikademhaling: Ga comfortabel zitten of liggen. Plaats een hand op je buik. Adem langzaam en diep in door je neus, voel je buik uitzetten terwijl je ademt. Houd een paar seconden vast en adem vervolgens langzaam uit door je mond. Herhaal dit enkele minuten.


2. 4-7-8 ademhaling: Sluit je mond en adem rustig in door je neus tot een mentale telling van vier. Houd je adem in voor een telling van zeven. Adem vervolgens langzaam uit door je mond tot een telling van acht. Herhaal dit enkele malen.


3. Box ademhaling: Adem in door je neus gedurende een mentale telling van vier. Houd je adem vier tellen vast. Adem uit door je mond gedurende vier tellen. Houd je adem uit voor vier tellen. Herhaal dit in een rustig ritme.


4. Nadi Shodhana (wisselende neusademhaling): Plaats je rechterduim op je rechterneusgat en adem in door je linkerneusgat. Sluit je linkerneusgat met je ringvinger en adem uit door je rechterneusgat. Adem dan in door je rechterneusgat, sluit het af en adem uit door je linkerneusgat. Herhaal dit afwisselend gedurende enkele minuten.


5. Ademhalingsvisualisatie: Sluit je ogen en stel je voor dat je met elke inademing positieve energie en rustige gedachten inademt. Bij elke uitademing laat je spanning en negatieve gedachten los. Visualiseer jezelf ontspannen en kalm.


Het beoefenen van regelmatige ademhalingsoefeningen kan helpen om stress te verminderen, angst te kalmeren en de focus te verbeteren. Het kan ook gunstig zijn voor de algehele gezondheid, omdat het de zuurstoftoevoer naar het lichaam verbetert, de bloeddruk verlaagt en het parasympathische zenuwstelsel activeert, dat verantwoordelijk is voor ontspanning en herstel.


Je kunt ademhalingsoefeningen doen op elk moment van de dag, maar het kan vooral nuttig zijn om ze te beoefenen in momenten van stress, spanning of wanneer je behoefte hebt aan ontspanning. Het regelmatig beoefenen van ademhalingsoefeningen kan je helpen om meer bewust te worden van je ademhaling en je vermogen om jezelf te kalmeren en in balans te brengen, zelfs in uitdagende situaties

Reactie plaatsen
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, mindfulness, Hoorn
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, coach, hoorn, Noordholland, coach van Hoorn

Exclusieve Mindfulness Plus © in Hoorn

Leef met aandacht, rust en focus

Welke bewust-Zijnsgerichte coachings-methodes gebruik ik? 

Mindful coaching

Met volle aandacht in het hier en nu. 
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, coach

NLP coaching en counseling

Ik maak als masterpractitioner en internationaal NLP trainer gebruik van de uitgebreide toolbox uit Neuro Linguïstisch Programmeren.
caoch, Hoorn, coaching en begeleiding, coach, Hoorn

Geweldloze communicatie

Maak werk van jouw authentieke gevoelens en behoeftes. en communiceer op een verbindende manier.
coaching en begeleiding, coach, Hoorn

Wandelcoaching en Bosbaden (Shinrin Yoku) 

We maken indien mogelijk en gewenst gebruik van de natuur voor een diepgaande, verstillende en verhelderende ervaring. 

mind, coach, coaching hoorn, coach hoorn, dullemond

ACT (Acceptance and Commitment Training) is de derde generatie coaching

Moderner en meer bij de tijd dan ACT is er niet. Volgens de allerlaatste psychologische inzichten
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, coach

CFT (Compassion Focussed Therapie) 

Resultaatgericht zijn is prima, maar met behoud van jouw mentale gezondheid. Mildheid en mededogen staan altijd voorop.   
Kees Dullemond Mindable Mindfulness sequiter
Kees Dullemond/ Mindable

Meer weten?