Six step reframing

Waarschijnlijk ben je het je niet bewust, maar je persoonlijkheid bestaat uit verschillende delen. Denk maar eens aan de criticus in jezelf, de perfectionist, de behager of de beschermer. Al die delen hebben het beste met je voor, maar ze hebben ook verschillende belangen.

Creatief deel
Een belangrijk deel van je persoonlijkheid is je creatieve deel. Het creatieve deel kan op een onverwachte manier naar situaties kijken en oplossingen bedenken. Ook kan het ideeën laten opborrelen voor het creëren van mooie dingen. Hoe mooi zou het zijn om je creatieve deel te vragen om mee te denken als je ergens mee zit. ‘Six Step Reframing’ is de techniek die dit mogelijk maakt.

NLP-techniek
In de NLP-practitioner kun je dit ervaren en oefenen. Je benoemt een gedrag van jezelf waarin je geen keuze ervaart: je kunt niet anders. Maar eigenlijk wil je dat niet meer. Hoe kun je dit veranderen? Tijdens Six Step Reframing werk je eerst met het persoonlijkheidsdeel dat het gedrag veroorzaakt. Daarna vraag je het creatieve deel om een alternatief gedrag te bedenken. Je zult verbaasd staan over de oplossingen die naar voren komen en die dus door jezelf bedacht zijn.

Bijzonder
Het is bijzonder om te ervaren dat je in contact kunt komen met de verschillende delen in jezelf. Via Six Step Reframing leer je hoe je ze vragen kunt stellen en ervaar je hoe er dan bijna als vanzelf antwoorden naar voren komen. Die antwoorden zijn veel creatiever dan je in eerste instantie had kunnen bedenken. En het mooie is dat dit allemaal in jezelf zit. Je moet er alleen bij kunnen komen.

 
Reactie plaatsen
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, coach
Kees Dullemond/ Mindable

Meer weten?