retreat

Wat is een meditatie retraite?

Een meditatie retraite biedt de mogelijkheid om jezelf onder te dompelen in een periode van diepe contemplatie, innerlijke groei en zelfreflectie. Het is een toegewijde tijd en ruimte waarin je je kunt terugtrekken uit de dagelijkse hectiek en je volledig kunt richten op meditatie en persoonlijke transformatie. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van een meditatie retraite:


1. Verdieping van meditatiepraktijk: Een retraite biedt de gelegenheid om je meditatiepraktijk te verdiepen. Je krijgt meer tijd en ruimte om je te concentreren op meditatie zonder afleidingen. Dit kan helpen om je concentratie te verbeteren, je bewustzijn te vergroten en een diepere verbinding met jezelf te ervaren.


2. Stilte en rust: Meditatie retraites worden vaak gekenmerkt door stilte. Het gebrek aan externe prikkels en afleidingen stelt je in staat om naar binnen te keren en de stilte in jezelf te ontdekken. Dit helpt bij het kalmeren van de geest en het ervaren van innerlijke rust.


3. Begeleiding en instructie: Tijdens een retraite word je meestal begeleid door ervaren meditatieleraren. Ze bieden instructie, begeleiding en ondersteuning bij je meditatiepraktijk. Ze delen hun wijsheid en helpen je eventuele vragen of uitdagingen aan te pakken die je tegenkomt.


4. Gemeenschap en uitwisseling: Meditatie retraites brengen vaak gelijkgestemde mensen samen die een gedeelde interesse hebben in meditatie en persoonlijke groei. Dit biedt de mogelijkheid om ervaringen te delen, van elkaar te leren en ondersteuning te vinden in de gemeenschap van meditatiebeoefenaars.


5. Diepgaande zelfreflectie: Tijdens een retraite heb je de gelegenheid om diep in jezelf te duiken en je bewust te worden van je gedachten, emoties en patronen. Dit kan leiden tot inzicht, heling en persoonlijke transformatie. Het stelt je in staat om een diepere verbinding met jezelf te ervaren en je bewustzijn te verruimen.


6. Loslaten en ontgiften: Een retraite kan dienen als een kans om los te laten wat niet langer bijdraagt aan je welzijn. Door afstand te nemen van externe prikkels en verplichtingen, kun je jezelf de ruimte geven om te ontgiften op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Dit kan leiden tot innerlijke bevrijding en vernieuwing.


Het is belangrijk om te onthouden dat meditatie retraites verschillende vormen en lengtes kunnen hebben. Sommige retraites duren een paar dagen, terwijl andere enkele weken kunnen beslaan. Het is essentieel om een retraite te kiezen die past bij je ervaringsniveau en persoonlijke behoeften. Een meditatie retraite biedt een waardevolle gelegenheid om dieper in je meditatiepraktijk te duiken, innerlijke rust te ervaren en persoonlijke groei te stimuleren. 

Reactie plaatsen
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, mindfulness, Hoorn
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, coach, hoorn, Noordholland, coach van Hoorn

Exclusieve Mindfulness Plus © in Hoorn

Leef met aandacht, rust en focus

Welke bewust-Zijnsgerichte coachings-methodes gebruik ik? 

Mindful coaching

Met volle aandacht in het hier en nu. 
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, coach

NLP coaching en counseling

Ik maak als masterpractitioner en internationaal NLP trainer gebruik van de uitgebreide toolbox uit Neuro Linguïstisch Programmeren.
caoch, Hoorn, coaching en begeleiding, coach, Hoorn

Geweldloze communicatie

Maak werk van jouw authentieke gevoelens en behoeftes. en communiceer op een verbindende manier.
coaching en begeleiding, coach, Hoorn

Wandelcoaching en Bosbaden (Shinrin Yoku) 

We maken indien mogelijk en gewenst gebruik van de natuur voor een diepgaande, verstillende en verhelderende ervaring. 

mind, coach, coaching hoorn, coach hoorn, dullemond

ACT (Acceptance and Commitment Training) is de derde generatie coaching

Moderner en meer bij de tijd dan ACT is er niet. Volgens de allerlaatste psychologische inzichten
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, coach

CFT (Compassion Focussed Therapie) 

Resultaatgericht zijn is prima, maar met behoud van jouw mentale gezondheid. Mildheid en mededogen staan altijd voorop.   
Kees Dullemond Mindable Mindfulness sequiter
Kees Dullemond/ Mindable

Meer weten?