Wat kan coaching je bieden?

Ja, coaching kan zeker een waardevolle bijdrage leveren aan je persoonlijke ontwikkeling. Een professionele coach is getraind in het begeleiden van individuen bij het stellen van doelen, het identificeren van belemmeringen en het nemen van stappen om persoonlijke groei en verandering te bevorderen. Hier zijn enkele manieren waarop coaching je kan bieden:


1. Heldere doelen stellen: Een coach kan je helpen om duidelijke en haalbare doelen te stellen die aansluiten bij je waarden en ambities. Ze kunnen je helpen om je doelen te definiëren, te verfijnen en actieplannen te ontwikkelen om ze te bereiken.


2. Zelfbewustzijn vergroten: Coaching kan je helpen om je zelfbewustzijn te vergroten en een dieper inzicht te krijgen in je sterke punten, waarden, overtuigingen en gedragspatronen. Dit inzicht stelt je in staat om bewuste keuzes te maken en positieve veranderingen aan te brengen.


3. Belemmeringen identificeren en overwinnen: Een coach kan je helpen om belemmeringen en obstakels te identificeren die je persoonlijke groei in de weg staan. Ze kunnen je ondersteunen bij het ontwikkelen van strategieën en vaardigheden om deze belemmeringen te overwinnen en je vooruitgang te bevorderen.


4. Accountability en motivatie: Een coach fungeert als een accountability-partner, iemand die je verantwoordelijk houdt voor het nemen van actie en het bereiken van je doelen. Ze bieden ondersteuning, feedback en aanmoediging om je gemotiveerd te houden en je vooruitgang op koers te houden.


5. Nieuwe perspectieven en mogelijkheden: Coaching kan je helpen om nieuwe perspectieven te verkennen en je denken uit te dagen. Een coach kan je helpen om beperkende overtuigingen los te laten, nieuwe mogelijkheden te ontdekken en alternatieve benaderingen te verkennen.


6. Vaardigheden en groei: Een coach kan je ondersteunen bij het ontwikkelen van specifieke vaardigheden en competenties die relevant zijn voor je persoonlijke ontwikkeling. Ze kunnen je helpen bij het identificeren van leerbehoeften en het creëren van een plan om die vaardigheden te ontwikkelen en te versterken.


Het is belangrijk op te merken dat coaching een samenwerkingsproces is waarbij de verantwoordelijkheid voor de persoonlijke ontwikkeling bij jou blijft liggen. Een coach is er om je te begeleiden, te ondersteunen en te inspireren, maar uiteindelijk ben jij degene die de stappen moet zetten en actie moet ondernemen om de gewenste resultaten te behalen.

Reactie plaatsen
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, mindfulness, Hoorn
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, coach, hoorn, Noordholland, coach van Hoorn

Exclusieve Mindfulness Plus © in Hoorn

Leef met aandacht, rust en focus

Welke bewust-Zijnsgerichte coachings-methodes gebruik ik? 

Mindful coaching

Met volle aandacht in het hier en nu. 
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, coach

NLP coaching en counseling

Ik maak als masterpractitioner en internationaal NLP trainer gebruik van de uitgebreide toolbox uit Neuro Linguïstisch Programmeren.
caoch, Hoorn, coaching en begeleiding, coach, Hoorn

Geweldloze communicatie

Maak werk van jouw authentieke gevoelens en behoeftes. en communiceer op een verbindende manier.
coaching en begeleiding, coach, Hoorn

Wandelcoaching en Bosbaden (Shinrin Yoku) 

We maken indien mogelijk en gewenst gebruik van de natuur voor een diepgaande, verstillende en verhelderende ervaring. 

mind, coach, coaching hoorn, coach hoorn, dullemond

ACT (Acceptance and Commitment Training) is de derde generatie coaching

Moderner en meer bij de tijd dan ACT is er niet. Volgens de allerlaatste psychologische inzichten
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, coach

CFT (Compassion Focussed Therapie) 

Resultaatgericht zijn is prima, maar met behoud van jouw mentale gezondheid. Mildheid en mededogen staan altijd voorop.   
Kees Dullemond Mindable Mindfulness sequiter
Kees Dullemond/ Mindable

Meer weten?