Wat doet een coach?

Een coach is een professional die mensen begeleidt en ondersteunt bij het bereiken van persoonlijke en professionele doelen. Een coach fungeert als een vertrouwde partner die het individu helpt om helderheid te krijgen, obstakels te overwinnen, vaardigheden te ontwikkelen en hun potentieel te realiseren.

Het werk van een coach kan variëren afhankelijk van het vakgebied en de expertise van de coach, maar over het algemeen omvat het de volgende aspecten:

1. Doelbepaling: Een coach helpt mensen bij het definiëren en verduidelijken van hun doelen. Dit kunnen doelen zijn op het gebied van carrière, persoonlijke groei, relaties, gezondheid, welzijn of andere aspecten van het leven. De coach ondersteunt het individu bij het identificeren van wat ze echt willen bereiken en helpt hen bij het opstellen van een plan om die doelen te bereiken.

2. Persoonlijke groei: Een coach helpt individuen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun sterke punten, vaardigheden en potentieel. Ze moedigen het individu aan om uit hun comfortzone te stappen, zelfvertrouwen op te bouwen en persoonlijke groei te bevorderen. De coach biedt ondersteuning, feedback en begeleiding om het individu te helpen nieuwe perspectieven te ontdekken en effectiever te worden in verschillende aspecten van hun leven.

3. Accountability: Een coach fungeert als een verantwoordingspartner. Ze helpen het individu verantwoordelijk te houden voor hun acties en voortgang. De coach moedigt het individu aan om actie te ondernemen, obstakels te overwinnen en consistent te blijven in het streven naar hun doelen. Ze bieden ondersteuning, stellen vragen en helpen het individu bij het identificeren van mogelijke belemmeringen en het vinden van oplossingen.

4. Communicatie en relatieverbetering: Een coach kan individuen helpen bij het verbeteren van hun communicatieve vaardigheden, zowel persoonlijk als professioneel. Ze kunnen ondersteuning bieden bij het ontwikkelen van effectieve communicatiestijlen, het verbeteren van interpersoonlijke relaties en het vergroten van de emotionele intelligentie.

5. Vaardigheden en strategieën: Een coach kan individuen helpen bij het ontwikkelen van specifieke vaardigheden die relevant zijn voor hun doelen, zoals leiderschapsvaardigheden, time management, stressmanagement of andere vaardigheden die nodig zijn voor succes. Ze bieden begeleiding, feedback en strategieën om het individu te helpen groeien en bloeien.


Het uiteindelijke doel van een coach is om individuen te ondersteunen bij het bereiken van een hoger niveau van succes, voldoening en welzijn in hun leven. Ze bieden een gestructureerde en ondersteunende omgeving waarin individuen kunnen groeien, leren en hun volledige potentieel kunnen realiseren. Het succes van coaching hangt af van de bereidheid en toewijding van het individu om actie te ondernemen en samen te werken met de coach om hun doelen te bereiken.,Reactie plaatsen
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, mindfulness, Hoorn
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, coach, hoorn, Noordholland, coach van Hoorn

Exclusieve Mindfulness Plus © in Hoorn

Leef met aandacht, rust en focus

Welke bewust-Zijnsgerichte coachings-methodes gebruik ik? 

Mindful coaching

Met volle aandacht in het hier en nu. 
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, coach

NLP coaching en counseling

Ik maak als masterpractitioner en internationaal NLP trainer gebruik van de uitgebreide toolbox uit Neuro Linguïstisch Programmeren.
caoch, Hoorn, coaching en begeleiding, coach, Hoorn

Geweldloze communicatie

Maak werk van jouw authentieke gevoelens en behoeftes. en communiceer op een verbindende manier.
coaching en begeleiding, coach, Hoorn

Wandelcoaching en Bosbaden (Shinrin Yoku) 

We maken indien mogelijk en gewenst gebruik van de natuur voor een diepgaande, verstillende en verhelderende ervaring. 

mind, coach, coaching hoorn, coach hoorn, dullemond

ACT (Acceptance and Commitment Training) is de derde generatie coaching

Moderner en meer bij de tijd dan ACT is er niet. Volgens de allerlaatste psychologische inzichten
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, coach

CFT (Compassion Focussed Therapie) 

Resultaatgericht zijn is prima, maar met behoud van jouw mentale gezondheid. Mildheid en mededogen staan altijd voorop.   
Kees Dullemond Mindable Mindfulness sequiter
Kees Dullemond/ Mindable