Mindtip 74: Loslaten is stoppen met loslaten
1 min. leestijd

Mindtip 74: Loslaten is stoppen met loslaten

Loslaten is het buzzwoord van dit moment. Het appelleert aan een sterke behoefte aan minder stress en meer vrijheid. En daarom moeten we loslaten. En in dat laatste zinnetje zit een addertje. En dat is het woord ‘moeten’.

Als we denken dat we door iets te moeten ook werkelijk iets kunnen loslaten dan doe je aan zelfbedrog. Voordat je het weet ben je bezig met het onder controle proberen te krijgen van allerlei gedachten, gevoelens en omstandigheden. Niet beseffend dat juist die controlebehoefte ons in de problemen brengt.

Niet onze angst is het probleem maar onze weerstand daartegen. Niet ons verdriet is het probleem, maar onze weerstand daartegen. Niet onze onmacht is het probleem maar onze weerstand daartegen. En als loslaten alleen maar een ‘betere’ manier is om weerstand te bieden, raken we van de regen in de drup.

Al die zogenaamde negatieve emoties en gedachten zijn part of the game. Die horen bij het leven. Maar we vinden het maar lastig om dat stuk van ons leven te accepteren, het moet wel leuk blijven. Ons verstand ziet al dat soort emoties maar al te graag als problemen die opgelost moeten worden. En vervolgens raken we in een strijd verwikkeld. Een strijd tegen onszelf.

Wij starten bij Mindable binnenkort met de training “De Gouden Loslaatformule”. Deze training is gebaseerd op ACT (Acceptance and Commitment Therapy). ACT is de manier om door middel van 6 kernprocessen je te leren om los te laten op een diep niveau, uit de strijd te stappen en te gaan staan voor dat wat jouw leven betekenisvol maakt.

Voor meer informatie, klik hier!

Over de schrijver
trainer, coach en eigenaar van Mindable.
Reactie plaatsen