Wat zijn de voordelen van live mindfulness ten opzichte van online cursussen?

Zowel live mindfulness-cursussen als online mindfulness-cursussen hebben hun eigen voordelen, en de keuze tussen de twee hangt vaak af van persoonlijke voorkeuren en omstandigheden. Hier zijn enkele overwegingen:


**Voordelen van Live Mindfulness:**


1. **Directe interactie:** Live cursussen bieden de mogelijkheid voor directe interactie met een instructeur en mededeelnemers. Dit kan waardevol zijn voor het stellen van vragen, het delen van ervaringen en het ontvangen van onmiddellijke feedback.


2. **Persoonlijke begeleiding:** In een live setting kan de instructeur specifieke aanwijzingen geven op basis van jouw behoeften en vragen. Dit kan de leerervaring op maat maken en de kans vergroten dat je de technieken op de juiste manier toepast.


3. **Groepsdynamiek:** Het deelnemen aan een live cursus met anderen kan een gevoel van gemeenschap en ondersteuning bevorderen. Het delen van de ervaring met medestudenten kan inspirerend en motiverend zijn.


4. **Structuur:** Live cursussen hebben meestal een vastgestelde structuur en planning. Dit kan nuttig zijn voor mensen die behoefte hebben aan een meer gestructureerde benadering van leren en oefenen.


**Voordelen van Online Mindfulness:**


1. **Flexibiliteit:** Online cursussen bieden flexibiliteit in termen van planning. Je kunt de cursus volgen op tijden die het beste bij jou passen, waardoor het gemakkelijker wordt om mindfulness in je dagelijkse leven te integreren.


2. **Toegankelijkheid:** Online cursussen stellen mensen in staat om mindfulness te beoefenen, ongeacht hun locatie. Dit is vooral handig voor degenen die geen toegang hebben tot fysieke cursussen in hun directe omgeving.


3. **Herhaling en zelfstudie:** Met online cursussen kun je lessen herhalen en in je eigen tempo vooruitgaan. Dit is gunstig voor mensen die graag in hun eigen tempo leren en de mogelijkheid willen hebben om materiaal opnieuw te bekijken.


4. **Diverse bronnen:** Online cursussen kunnen een breed scala aan materialen en middelen bieden, zoals video's, audio-opnamen en geschreven tekst. Dit divers aanbod kan aansprekend zijn voor mensen met verschillende leerstijlen.


In essentie hangt de keuze tussen live en online mindfulness-cursussen af van wat het beste past bij jouw voorkeuren, behoeften en levensstijl. Sommige mensen geven de voorkeur aan de directe interactie en begeleiding van een live cursus, terwijl anderen de voorkeur geven aan de flexibiliteit en toegankelijkheid van online cursussen.

Reactie plaatsen
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, mindfulness, Hoorn
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, coach, hoorn, Noordholland, coach van Hoorn

Exclusieve Mindfulness Plus © in Hoorn

Leef met aandacht, rust en focus

Welke bewust-Zijnsgerichte coachings-methodes gebruik ik? 

Mindful coaching

Met volle aandacht in het hier en nu. 
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, coach

NLP coaching en counseling

Ik maak als masterpractitioner en internationaal NLP trainer gebruik van de uitgebreide toolbox uit Neuro Linguïstisch Programmeren.
caoch, Hoorn, coaching en begeleiding, coach, Hoorn

Geweldloze communicatie

Maak werk van jouw authentieke gevoelens en behoeftes. en communiceer op een verbindende manier.
coaching en begeleiding, coach, Hoorn

Wandelcoaching en Bosbaden (Shinrin Yoku) 

We maken indien mogelijk en gewenst gebruik van de natuur voor een diepgaande, verstillende en verhelderende ervaring. 

mind, coach, coaching hoorn, coach hoorn, dullemond

ACT (Acceptance and Commitment Training) is de derde generatie coaching

Moderner en meer bij de tijd dan ACT is er niet. Volgens de allerlaatste psychologische inzichten
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, coach

CFT (Compassion Focussed Therapie) 

Resultaatgericht zijn is prima, maar met behoud van jouw mentale gezondheid. Mildheid en mededogen staan altijd voorop.   
Kees Dullemond Mindable Mindfulness sequiter
Kees Dullemond/ Mindable

Meer weten?