thich

Wat zijn bekende namen in het Mindfulness veld?

Er zijn verschillende bekende namen in het mindfulness-veld die hebben bijgedragen aan de popularisering en ontwikkeling ervan. Hier zijn enkele van die namen:

1. Jon Kabat-Zinn: Hij wordt vaak gezien als de grondlegger van mindfulness-based interventies. Jon Kabat-Zinn ontwikkelde het programma Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) aan de University of Massachusetts Medical School en speelde een belangrijke rol in het integreren van mindfulness in de westerse geneeskunde.

2. Thich Nhat Hanh: Een Vietnamese boeddhistische monnik en vredesactivist die mindfulness heeft verspreid over de hele wereld. Thich Nhat Hanh heeft verschillende boeken geschreven over mindfulness en wordt erkend voor zijn eenvoudige en toegankelijke benadering.

3. Sharon Salzberg: Een prominente meditatieleraar en auteur die bekend staat om haar werk op het gebied van liefdevolle vriendelijkheid (metta) meditatie. Ze heeft bijgedragen aan de populariteit van mindfulness in het Westen en heeft verschillende boeken geschreven over meditatie en mindfulness.

4. Jack Kornfield: Een meditatieleraar en schrijver die heeft bijgedragen aan het verspreiden van mindfulness in de westerse wereld. Hij combineert inzichten uit verschillende boeddhistische tradities met psychologische perspectieven en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van mindfulness-based interventies.

5. Eckhart Tolle: Hoewel niet specifiek gericht op mindfulness, heeft Eckhart Tolle met zijn boeken, waaronder "The Power of Now" en "A New Earth", veel aandacht gegenereerd voor het belang van bewustzijn, het huidige moment en het loslaten van identificatie met gedachten.

Dit zijn slechts enkele van de bekende namen in het mindfulness-veld. Er zijn echter veel andere beoefenaars, leraren, onderzoekers en schrijvers die een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan de verspreiding en ontwikkeling van mindfulness in de afgelopen decennia.

Reactie plaatsen
coaching, training, wandelcoaching, hoorn, bos, strand, heide, coach
Kees Dullemond/ Mindable

Meer weten?