Mindtip 23 Stoppen met roken, afvallen, nooit meer bang zijn!
in ACT
1 min. leestijd

Mindtip 23 Stoppen met roken, afvallen, nooit meer bang zijn!

Het leven moet wel leuk zijn! 

We weten ook dat mensen zich het sterkst laten leiden door wat ze willen vermijden. Die afkeer voor ons lijden bepaalt voor een belangrijk stuk ons leven. Daarom willen we controle over ons lijden. En controle IS vermijding!

We willen af van ons lijden en wie gelooft in de belofte dat dat ook met een vingerknip te regelen is, is als een vogel voor de kat. Onze economie is erop gebaseerd. Je verzekert je tegen vanalles om je minder onzeker te voelen. Je koopt vitamines tegen enge ziektes, je meldt je bij goeroes om bevrijd te worden. Vele zakken worden gevuld.

En zo leer je nog meer vermijdingsstrategieën!

Je gaat naar een therapeut om van het roken of andere verslavingen, de angst, de afwijzing, je somberheid af te komen. Je besteedt er niet alleen fortuinen aan, maar ook zeer veel tijd en aandacht. Ik weet dat als ik tegen je zeg dat de effectiviteit van al dit soort therapieën, zeker op de langere termijn, uiterst gering en discutabel is, je zeer veel weerstand zult voelen. “Er moet toch een manier zijn om af te komen van mijn lijden. Het leven moet toch leuk zijn!” zegt je verstand. Zo zijn we geconditioneerd. “Voor alles is een oplossing!”, “Alles is maakbaar.” Het hoort ook bij deze tijd.

Maakbaarheid?

Er is veel maakbaar, maar dat zit hem voornamelijk aan de buitenkant. In dat wat je doet en realiseert. Aan de binnenkant ligt dat anders. Ondertussen zie ik veel shoppende zoekers, die van de ene therapie naar de andere vluchten, of zoekers die een extreme afhankelijkheid opgebouwd hebben met allerlei dubieuze geluksprofeten.

NLP en Mindfulness trainingen.

Nu zeg je misschien, hoe kan dat nu? Bij Mindable gaat het toch juist over die binnenkant met al die Mindfulness en NLP trainingen? Klopt, maar daar onderscheiden we ons ook een beetje van veel andere instituten. Wij beloven je in ieder geval niet dat je van je lijden afkomt! Dat zou een valse belofte zijn! Bij ons gaat het over bewustzijnsontwikkeling, en niet over hoe je afkomt van al die hangups. Ook zeer bewuste mensen kennen angst, worden ziek en zijn soms somber. Ze kennen deze demonen als geen ander maar laten zich er niet of minder door leiden. Bij ons leer je jezelf beter te begrijpen. Pas als je jouw niet-functionele patronen en gedachten kunt zien en los kunt laten (defuseren), kun je de beslissing nemen om te kiezen voor wat je echt belangrijk vindt en wat je wilt gaan doen. Op die manier ga je echte en zinvolle veranderingen in je leven bewerkstelligen. Daarnaast en tegelijkertijd leer je bij ons te stoppen met het strijden met je innerlijke wereld, maar open te staan voor ALLES wat het rijke leven je te bieden heeft.

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van de programma’s die we aanbieden, schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Over de schrijver
trainer, coach en eigenaar van Mindable.
Reactie plaatsen