Mindtip 74 Doe het onmogelijke
2 min. leestijd

Mindtip 74 Doe het onmogelijke

Soms zitten moeilijke gevoelens en gedachten tussen jou en dat wat er echt voor je om gaat. En die hooks kunnen een barrière voor je vormen om echt tot ontplooiing te komen.

Moeilijke gedachten en gevoelens weerhouden ons er vaak van om te doen waar we echt om geven. En wanneer deze innerlijke weerstand dreigt over te nemen, wil je misschien het onmogelijke spel spelen.

De regels van het spel

Op het moment dat je innerlijke weerstand voelt tegen het nemen van een nuttige actie, begint het spel.

Je kunt dan beslissen om toe te geven aan je weerstand en in je comfortzone te blijven. Of je kunt ervoor kiezen om jezelf uit te dagen en het schijnbaar onmogelijke te doen.

Dit betekent dat je jezelf het ongemak laat voelen, je negatieve zelfpraat hoort, en toch actie onderneemt. Je doet precies wat je verstand zegt dat je niet kunt doen, waardoor het “onmogelijke” wordt gedaan.

Hoe dit eruit ziet in de praktijk:

• Je wordt ’s morgens vroeg wakker, voelt je slaperig en wilt gewoon op de “Snooze” -knop drukken en weer in slaap vallen. Maar in plaats daarvan speel je het Onmogelijke spel en daag jezelf uit zo snel mogelijk uit bed te komen.

• Je geniet van een warme douche en bent al bang op het moment dat je eruit moet. Dus speel je het Onmogelijke spel en daag jezelf uit om de douche helemaal tot koud te maken.

• U staat op het punt om te lunchen en snakt naar de muffin van chocoladeschilfers die u al vanaf het moment dat u het café binnenkwam, bekeek. In plaats van het te kopen, daag je jezelf uit om een ​​appel te bestellen.

• U komt thuis na een lange dag op het werk en wilt gewoon ontspannen op uw bank terwijl u naar Netflix kijkt. In plaats daarvan, daag je jezelf uit om vijf pagina’s te lezen uit het boek op je nachtkastje.

De mogelijkheden om te spelen zijn eindeloos en het begint op het moment dat je innerlijke weerstand voelt tegen nuttige actie.

Waarom het spel werkt

Door het Onmogelijke spel te spelen, oefen je je acceptatiespieren en creëer je gezonde variatie. Je oefent je vaardigheden om ruimte te maken voor moeilijke gedachten en gevoelens, terwijl je toch leert hoe je actie moet ondernemen.

Dat stoot het leven uit de sleur; uit goed gegroefde gewoonten van verzet. En daar ben je er een – een kleine stap dichterbij om te kunnen doen wat je wilt.

Zie het als het trainen van een breed bruikbare vaardigheid. Alles wat de moeite waard is om te doen, komt samen met innerlijke weerstand – of we het nu hebben over werken, sporten of zorgen voor je relaties.

Door nieuwe dingen te doen – het onmogelijke te doen – leer je de beperkingen van je eigen geest te overwinnen, en vergroot je de kans om meer in overeenstemming met je doelen en waarden te handelen in de toekomst.

Evolueren is afhankelijk van variatie en selecteren wat werkt, en wat kan meer onverwacht zijn dan het onmogelijke te doen?

Een snel woord van waarschuwing!

Hoe meer je het spel speelt, hoe meer je je machtig voelt. Hoewel dit een geweldige bonus is, is het niet de beoogde uitkomst. Houd het onmogelijke in de gaten, niet alles dat wel of niet volgt.

We spelen niet om ons beter te voelen, maar om te leren actie te ondernemen met moeilijke gedachten en gevoelens, als ze er zijn.

Zoals bij alle goede spellen wordt deze game het best op een speelse manier gespeeld. Games moeten leuk zijn! Laat die Dictator niet binnen IN ERNSTIG veranderen, ook al kan het nuttig zijn. Het is geen slaaf. Het is gewoon een domme uitdaging.

Houd uw deelname vrijwillig. Alleen jij mag beslissen of je wilt spelen of niet.

Na een tijdje zul je merken dat je de lat hoger legt, zoals zien hoeveel onmogelijke dingen je op een rij of op een dag kunt doen. OK … maar alleen als je wilt en alleen als het nog steeds aanvoelt als een spel. Zodra grotere doelen ERNSTIG lijken, knip het uit en focus je slechts op één onmogelijk ding tegelijk.

The Impossible Game is een dagelijkse uitdaging en een frequente herinnering dat je verder kunt gaan dan je zelf ingestelde grenzen wanneer je de keuze maakt.

Houd het licht vast. Volg het met passie. Waarom niet?

Klaar om te spelen?

Over de schrijver
trainer, coach en eigenaar van Mindable.
Reactie plaatsen