Mindtip 68 The sound of silence
1 min. leestijd

Mindtip 68 The sound of silence

“Ik ontdekte dat ik minder en minder te zeggen had, tot ik uiteindelijk stil werd en begon te luisteren. En in die stilte hoorde ik de stem van God.” Kierkegaard

Stilte is een bijzonder fenomeen. Aan de ene kant is het een bron van bezinning, rust en reflectie. Aan de andere kant zijn veel mensen er bang voor. Toch is stilte essentieel, je lichaam heeft slaap nodig en je geest heeft stilte nodig. We hebben de neiging om onze geest voortdurend te voeden met informatie en afleiding, maar de geest heeft stilte nodig. Zodat we de ruimte tussen onze gedachten wat kunnen vergroten, en daar in kunnen verblijven en kunnen herstellen.

Stilte is essentieel.
We hebben stilte nodig,
net zoals we lucht nodig hebben
en een plant licht nodig heeft.
Met een geest propvol woorden
en gedachten,
is er geen ruimte voor onszelf.

Thich Nhat Hanh

Ons verstand wil weg bij die stilte, en zal alles doen om jou daar ook weg bij te houden. Ons verstand gedraagt zich vaak als “wethouder Hekking” (weet je nog wel, van het Simplistisch Verbond), die altijd op de voorgrond wil acteren. Maar door de herrie van ons denken horen we onszelf niet meer, onze diepste behoeften en verlangens … onze liefde, ons ZIJN.

Het is zo belangrijk dat we die stilte ook werkelijk organiseren voor onsZelf. Door regelmatig de natuur in te gaan, door in stilte te mediteren, door af en toe een retraite te volgen. Noem het spirituele hygiëne!

Wij willen je daar graag bij ondersteunen!

Op zondag 3 juni organiseren we op een prachtige plek, het kerkje van Oosterleek weer een stiltedag. Een dag waarin we met elkaar in stilte zitmeditaties doen, maar ook loopmeditaties, eenvoudige yogaoefeningen, met elkaar in stilte lunchen en een stilte wandeling in die buurt ondernemen.

Gun jezelf deze heerlijke stille dag in een prachtige voedende omgeving:

Meld je aan via deze link: https://www.mindable.nl/stiltedag

 

Je mag natuurlijk altijd onze facebookpagina liken! ;)

Over de schrijver
trainer, coach en eigenaar van Mindable.
Reactie plaatsen