Mindtip 43 Ervaar je het nu of ervaar je de toekomst
1 min. leestijd

Mindtip 43 Ervaar je het nu of ervaar je de toekomst

Af en toe geven we anderen ook de ruimte om een mindtip te schrijven voor onze web-pagina. Deze keer is het de beurt aan Ineke Koops, ceramiste en assistent NLP trainer bij Mindable

Afgelopen week hoorde ik de volgende conversatie.

‘Ik geniet toch zo van die bloeiende prunus. Prachtig die roze-witte bloemen en hoor je dat gezoem van de bijen er in?’ Het antwoord was: ‘ja, wat zal dat straks weer een rotzooi geven, al die bloesemblaadjes op de grond. Ik blijf vegen en stofzuigen.’

 

En inderdaad, de boom is prachtig, ik stond even stil om hem op me in te laten werken, de witte bloesem zo mooi afstekend tegen de helder blauwe lucht. Wanneer ik verder loop resoneert de rest van de conversatie in mijn achterhoofd en bedenk ik dat Janno, mijn hond, over een week terug zal komen van zijn wandeling met allemaal bloesem in zijn lange haren.

 

Wat me in deze conversatie opvalt is dat ze beiden naar de boom kijken, maar allebei iets anders zien. Beiden zien de bloesemblaadjes, maar de een ziet ze zoals ze nu zijn, bloeiend aan de boom en de ander ziet ze nu eigenlijk al op de grond liggen.

 

Hoe doet u dit? Ziet u, voelt u wat er nu, in dit moment, is? Of kijkt u vooruit, anticipeert u op wat dat gaat brengen en vergeet u op te merken wat er nu is?

Neem op de dag eens een momentje om even om u heen te kijken, te luisteren, dat moment te ervaren. Want nu is het enige moment dat er echt is.

Over de schrijver
trainer, coach en eigenaar van Mindable.
Reactie plaatsen