Mindtip 48 Vakantie, ontspan ook je geest.
1 min. leestijd

Mindtip 48 Vakantie, ontspan ook je geest.

Vakantie, ontspan ook je geest

Vakantietijd, heerlijk. Om echt naar uit te zien. Even niets aan je hoofd, de dagelijkse beslommeringen aan de kant, bezig zijn met ontspanning.

Dan komen de voorbereidingen, wat er niet allemaal geregeld moet worden voor je weg kunt. Overdracht op je werk, informatie verzamelen over je vakantiereis en -plek, misschien nog op tijd de prikken halen voor dat verre land. En dan de reis, eindeloze uren in de auto of het vliegtuig om zo snel mogelijk op de plaats van bestemming aan te komen.

En dan, dat moment: niets doen, niets hoeven, alleen dat moeie lijf weer uitgerust zien te krijgen. Op de stretcher aan het strand of voor je tent. Eindeloos.

Weet je dat dat uitrusten en ontspannen sneller gaat als je ook aandacht besteed aan het ontspannen van je geest? Ook die is in hoge staat van paraatheid na al die voorbereidingen en de reis.

Ontspannen van de geest kun je natuurlijk doen door op een rustig plekje een aantal keer te mediteren. Maar er zijn meer manieren.

Zoek naar mooi gevormde stenen en ga daarmee stapelen, de een op de ander, omhoog. Balanceer en zie wat er ontstaat. Of leg met de stenen vormen die je inspireren. Hark patronen in het zand, liefst zo groot mogelijk. Of kijk om je heen en heb aandacht voor alles wat je ziet, bekijk het ook echt, laat tot je doordringen wat je werkelijk ziet. Pak dan pen en papier en beschrijf wat je daarnet allemaal zag.

In je eentje bezig zijn, de tijd aan je voorbij laten gaan, helemaal in het hier en nu, je geest ontspannen.

Deze Mindtip is van Ineke Koops. Masterpractitioner NLP en assistent trainer bij Mindable.

Over de schrijver
trainer, coach en eigenaar van Mindable.
Reactie plaatsen