Mindtip 69 Ik ga op vakantie en ik neem mee .... 6 items die geen ruimte in je koffer innemen.
2 min. leestijd

Mindtip 69 Ik ga op vakantie en ik neem mee .... 6 items die geen ruimte in je koffer innemen.

De vakantieperiode breekt weer aan. Vakantie vieren is een prachtige manier om te ont-stressen. Als je het slim aanpakt. Anders is het een voorzetting van veel moeten, jagen en presteren. Daarom deze simpele tips.

Vergeet naast je tandenborstel en een schone onderbroek ook deze items niet mee te nemen:

Onbereikbaarheid

Bepaal van te voren voor wie je deze vakantie bereikbaar wilt zijn. En schakel verder lekker af. Even geen Facebook of Whatsappgroepen. De wereld draait heus wel doorrrr als je even die stekkers eruit trekt. Stap echt in de beleving van je vakantie met je geliefden. Zonder vooral bezig te zijn hoe je dat weer moet posten op Instagram. Mooie gelegenheid om af te kicken van je social-media verslaving en weer contact op te nemen met de echte wereld.

Hier en nu.

Vakantie is een geweldige gelegenheid om in het NU te zijn. In contact met al je zintuigen en je lichaam al de nieuwe ervaringen absorberen. Tegelijkertijd zijn de risico’s om verdwaald te raken in ons hoofd, met al onze verwachtingen en eisen levensgroot. Het hotel is natuurlijk net niet zo idyllisch als op de foto’s van de reisbrochure. Het weer valt natuurlijk  tegen, of te warm, of te koud of te veel of te weinig regen. En het reisgezelschap deugt waarschijnlijk ook niet. En voordat we het weten moeten we weer van alles van onszelf. We moeten actief zijn, of we moeten juist uitrusten. We moeten vrolijk zijn, we mogen al die toeristische excursies niet afslaan. Kijk eens of je al die gedachtenspinsels een beetje kunt herkennen zo nu en dan om vervolgens in het nu te blijven.

Dankbaarheid

Je af en toe realiseren in wat voor een bevoorrechte positie je je bevindt kan helemaal geen kwaad. Je bent natuurlijk een geluksvogel als je je kunt permitteren om deze vakantie te kunnen vieren. We kunnen enorm blasé zijn bij tijd en wijle. En je dankbaarheid voelen en uiten geeft een extra boost! Het geeft een extra perspectief op jezelf en het maakt je een aangenamer persoon, ook voor je reisgenoten.

Verveling

Oefen ook eens af en toe in het niets doen. Je heerlijk vervelen is een kunst die we met z’n allen verleerd hebben, maar die zo belangrijk is voor ons hele systeem. Ons brein heeft verveling nodig om te kunnen resetten. Misschien ga je wel naar een land of plek waar je verveling kunt modeleren. Het valt mij in vele buitenlanden vaak op dat mensen daar zo goed niets kunnen doen. Zitten op een bankje, of op een terrasje lekker om je heen kijken is waar je je tijdens je vakantie weer in kunt oefenen. Zo belangrijk! En geloof me …. als je impulsiviteit tot rust gekomen kom je echt tot rust.

Vervulling

Maak tijdens deze periode altijd de keuze voor dat wat van belang is voor je. Mooie gelegenheid om je eens niet te laten leven door de baas, maar om zelf je keuzes te laten bepalen door kwaliteit en liefde. Op jouw eigen manier.

Flexibiliteit

“Relax! Nothing is under control.” In vreemde situaties is het vaak zo duidelijk. We hebben niets onder controle. Het weer niet, het eten niet, andere mensen niet …. Goed idee om die controle ook eens helemaal los te laten. Kijk eens of je zo weinig mogelijk kunt plannen tijdens je vakantie. Laat het gebeuren en beweeg mee. Hiermee oefen je op een hele krachtige manier je flexibiliteit. Daar zul je ook na je vakantie nog veel profijt van hebben.

 

En verder …. geniet! Dat gaan wij ook doen!

 

 

 

 

 

Over de schrijver
trainer, coach en eigenaar van Mindable.
Reactie plaatsen