Mindtip 19 hoe blijven je hersenen gezond 1
in Voeding
1 min. leestijd

Mindtip 19 hoe blijven je hersenen gezond 1

Onze specialiteit is het geven van trainingen zoals Mindfulness en NLP waarin we je trainen om mentaal gezond te blijven. Daarnaast is inmiddels bewezen dat je je hersenen gezond kunt houden door nieuwe dingen aan te leren, ze uit te dagen. Ook het actief beoefenen van muziek blijkt zeer goed te zijn voor het brein. Ik zal daar later nog het één en ander over schrijven.

 

Maar wat doen vitamines en mineralen voor je hersenen?

Ik heb zelf ervaring met drie stofjes die ik bijna dagelijks tot me neem en die me echt helpen om gezond, helder, rustig en energiek te blijven. Magnesium, vitamine D en Omega 3 visolie. Deze week schrijf ik wat over ………….

 

Magnesium.

In Nederland heeft bijna iedereen een tekort aan magnesium. Dit leidt naast lichamelijke klachten als spierkrampen en rusteloze benen, maar ook tot mentale klachten als somberheid, stress en slapeloosheid. Kijk maar eens op het plaatje naar magnesiumrijke voedingsmiddelen, maar soms is dat niet genoeg om de dagelijkse wenselijke hoeveelheid magnesium binnen te krijgen. Het innemen van magnesium in de vorm van een voedingssupplement is soms problematisch, omdat je daar darmklachten van kunt krijgen (zeg maar rustig … je kunt er van aan de schijterij gaan). Ik gebruik magnesium-olie. En die ‘olie’ breng ik op mijn huid aan. Deze magnesiumolie is heel makkelijk te maken, je bestelt een zak magnesiumzout (even googelen en je vindt een hele fijne leverancier in Nederland) en je maakt daar een verzadigde oplossing van met gefilterd water. Dit spray je met een plantenspuit op je benen, oksels en voeten. Dit doe ik een paar maal per week voor het slapen gaan. Je slaapt als een roos! Helpt ook nog tegen eczeem, roos en verlicht psoriasis.

De Chinezen noemen magnesium het witte goud en beschouwen het na water en zuurstof als het belangrijkste (levens) element.  3593792_1_org

Over de schrijver
trainer, coach en eigenaar van Mindable.
Reactie plaatsen