Mindtip 75: Schrijf je in voor onze training
1 min. leestijd

Mindtip 75: Schrijf je in voor onze training "Van ego tot plofego."

We vertellen onszelf en onze omgeving voortdurend verhalen over wie we zijn. En zijn dan ook in de veronderstelling dat we echt al die verhalen ZIJN. En vaak komt persoonlijke ontwikkeling neer op het vertellen van nog mooiere verhalen, doorspekt met vooral veel spiritueel jargon. En zo wordt een ego meer en meer een plofego!

Spoiler alert!

Je raakt juist steeds verder verwijderd van wie je echt bent. En wie ben je dan? In de eerste plaats ben je altijd in contact met je omgeving. Je denken ziet onderscheid tussen jou en je omgeving, maar je kunt jezelf niet los zien van je omgeving. In plaats van een organisme in een omgeving ben je een omgevingsorganisme.

Daarnaast ben je alleen maar nu. Natuurlijk ben je een product van de genen en je leergeschiedenis (karma), maar alleen maar hoe die zich nu manifesteren. Je denken heeft grote moeite met dat nu. Je verstand ziet het nu vaak als een probleem dat opgelost moet worden. En die oplossing ligt dan vaak in de toekomst. We moeten massaal geheeld worden, we mankeren van alles, lees de DSM (handboek voor de psychiatrie) er maar op na.

Samengevat ben je de ruimte die je van moment tot moment biedt aan je ervaringen in contact met je omgeving (anderen). En laat al die verhalen maar varen. Gebruik je verstand dan maar om daar een mooie, zinnige en liefdevolle vorm aan te geven. En neem verantwoordelijkheid over wat je neerzet en verschuil je niet achter de verhalen die je erover vertelt.

Wil je leren hoe je vorm geeft aan jouw mooiste wereld neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag om vaardigheden te ontwikkelen die jou instaat stellen om in jouw omgeving van betekenis te kunnen zijn binnen jouw mogelijkheden. Niet om een beter mens te worden, want dat zou er van uitgaan dat je niet goed genoeg bent. En we trappen niet meer in dat verhaal. Je bent er hier en nu!

Plan hier een kennismakingsgesprek in. 

Over de schrijver
trainer, coach en eigenaar van Mindable.
Reactie plaatsen