Mindtip 67 Waarom wij niet samenwerken met zorgverzekeringen.
2 min. leestijd

Mindtip 67 Waarom wij niet samenwerken met zorgverzekeringen.

Vanaf één mei van dit jaar moeten alle organisatie en bedrijven zich houden aan een nieuwe Europese wet: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ook Mindable. Dat betekent dat wij ons moeten houden aan regels met betrekking tot de administratie van gegevens van onze klanten. En terecht! Als je je als deelnemer of geïnteresseerde meldt bij Mindable moet je er zeker van zijn dat jouw gegevens veilig zijn bij ons. En volgens ons doen we dat goed, we gebruiken jouw gegevens alleen voor de administratie van onze programma’s en delen die gegevens verder met niemand. Wij vinden dat belangrijk. Dit moeten we dus ook van de overheid! Maar wat doet de overheid zelf? Zij zijn bezig met de  Systeem Risico Indicatie (Syri). Dit is een systeem waar ze met data analyse op zoek gaan naar boeven. Alle gegevens van u en mij worden in een grote wasmachine gestopt en via allerlei berekeningen wordt gekeken of u (of ik) een boef bent of niet. Met alle risico’s en fouten van dien. Het is schieten met een kanon op een mug. De overheid krijgt op die manier de mogelijkheid om achter onze voordeur te kijken. Gaan zij eigenlijk wel zo prudent om met onze gegevens? Denk ook eens aan de sleepwet. Zeer actueel. Een wet waarbij het mogelijk wordt om op grote schaal het internet af te schuimen op zoek naar boeven, uw en mijn gegevens en passant meenemend. En die acties van de overheid worden maar mondjesmaat gecontroleerd. Er is voor de uitvoering van deze wet niet eens toetsing door een rechter, of rechter-commissaris noodzakelijk.

Wie zegt ons dat ook de gegevens van de zorgverzekeringen niet in die wastrommel terecht komen. Het tvprogramma Radar van enige tijd geleden besteedde men daar ook aandacht aan. Zorgverzekeringen nemen het niet altijd zo nauw met jouw of mijn privacy. Uiteindelijk weet men alles van je. Op dit moment hebben we een redelijke overheid die alles van je kan weten, maar straks komt ons bestuur in handen van minder democratische krachten. “Ik heb niets te verbergen” is het suffige argument van velen, maar we hebben allemaal iets te verbergen. Misschien heeft u zich wel eens gemeld bij uw huisarts omdat u rookt of te veel drinkt. Dat is zeer interessante informatie voor verzekeraars, banken en werkgevers. En in deze burnoutepidemie is het voor allerlei organisaties belangrijk te weten wie er wel en wie er niet gevoelig is voor stress. Natuurlijk is het in sommige gevallen onontkoombaar dat je een beroep doet op je ziektekostenverzekering, maar als je de keus en de mogelijkheid hebt ….. be careful!

En daarom delen we geen gegevens met zorgverzekeringen, omdat niemand hoeft te weten dat je bij ons bijvoorbeeld een mindfulnesstraining doet of in coaching bent. Dat betekent dat je de training of coaching zelf moet betalen, dat snappen wij maar al te goed. Maar behalve dat het de investering absoluut waard is, je leert vaardigheden voor het leven, is er met ons altijd te praten als je financieel minder draagkrachtig bent. Neem daarvoor contact met ons op.

 

 

 

Over de schrijver
trainer, coach en eigenaar van Mindable.
Reactie plaatsen