Mindtip 51 ADHD, Ritalin of meer bewegen?
0 min. leestijd

Mindtip 51 ADHD, Ritalin of meer bewegen?

Je kunt op allerlei manieren aankijken tegen ADHD. Vroeger was je als kind gewoon druk nu heb je een afwijking. Misschien zijn we wat intoleranter voor afwijkend gedrag, misschien zijn de eisen die we stellen aan het onderwijs en dus onze kinderen wel een beetje over de top.

Tegelijkertijd kunnen we niet ontkennen dat er wat aan de hand is. Kinderen worden meer geprikkeld door van alles dan vroeger. Je vervelen kan bijna niet meer, terwijl af en toe niets doen voor iedereen heel functioneel is.

Wat kunnen we doen om deze kinderen te ondersteunen. Het stuit ons tegen de borst als kinderen met amphetaminen (ritalin) gedrogeerd moeten worden om binnen ons schoolsysteem te passen. Dit lijkt ons het laatste redmiddel en alleen als dat echt niet anders kan en in het belang is van het kind en niet omdat het makkelijker werken is voor de leerkracht.

Gezond leven blijkt zeer goed te helpen voor drukke kinderen. Een recente studie toont aan dat kinderen die gemiddeld ongeveer 26 minuten per dag intensief bewegen een sterke daling laten zien in de verschijnselen die horen bij ADHD. Op allerlei manieren dus effectief en fijn.

Volg hieronder de link naar het betreffende artikel.

Over de schrijver
trainer, coach en eigenaar van Mindable.
Reactie plaatsen