Kees Dullemond

Inspiratie... 

Ik ben opgegroeid in het nuchtere Noordholland. In mijn jeugd heb ik een aantal 'eenheidsbelevingen' gehad die voor mij duidelijk maakten wat de werkelijke relatie is die de mens met zijn omgeving heeft. Deze ervaringen zijn als een kompas voor mij. Mijn liefde voor meditatie ontstond ook al vroeg. Ik maakte rond mijn 18e kennis met meditatie via hatha yoga en merkte hoe ondersteunend mediteren voor me was. Geïnspireerd door mijn vroege spirituele ervaringen was het voor mij ook een manier om beter met mijn springerige aandacht om te gaan. 

Na Andragogie aan de Universiteit van Amsterdam te hebben gestudeerd ben ik bij een grote Nederlands bank-verzekeraar gaan werken als opleider. In 1993 ben ik leerling geworden van Lama Karta (RIP) in het Tibetaans Boeddhistisch Centrum in Huy en een paar jaar later heb ik mijn NLP-master en trainersopleiding gevolgd bij de Nederlands Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Begin 2000 ben ik als zelfstandige begonnen als trainer en coach, alleen en in allerlei samenwerkingverbanden, zoals met Gift, Teamkompas, Frits Philips en partners, Arcturus, Response Instituut en diverse zzp-ers. Ik specialiseerde mij in coaching, leiderschap en stress - hantering. 

Ik werk(te) met mooie klanten zoals de Rabobank, ASML, ANWB, Strukton, ING, diverse gemeentes en overheidsinstellingen.  

Gericht op de ontplooiing voorbij het ego...

In het begin van dit millennium kwam mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling in een stroomversnelling door mijn opleidingen bij Arcturus in België. De transpersoonlijke coachings- en counselingsopleiding (TCC) daar was van een kwaliteit die mij zeer diep raakte. Ik maakte kennis met de integrale psychologie van Ken Wilber en de transpersoonlijke (voorbij het ego) psychologie van Abraham Maslow cs,

Spiral Dynamics van Clare Graves en Neuro Linguistic Programming (NLP)  op een diep niveau. 

Mijn Boeddhistische weg verdiept zich in non-dualiteit (Dzogchen) bij Namkhai Norbu Rinpoche (RIP),

Tenzin Wangyal Rinpoche en Tsoknyi Rinpoche. 

In het kader van mijn professionele ontwikkeling bestudeerde ik MBCT (Mindfulness Based Cognitieve Therapie), ACT (Acceptance and Commitment Therapy), CFT (Compassion Focussed Therapy) en de zeer innovatieve interventies van oa Steven Hayes, Kelly Wilson, Gijs Jansen en Paul Gilbert. Dit sloot voor mij de cirkel tussen Westerse Psychologische wetenschap en Boeddhistische non-duale psychologie. Ik deed in dat kader retraites bij prof. John Teasdale, Christina Feldman en Traleg Rinpoche, lama Tashi Nyima en lama Zeupa. Om mijn liefde voor de natuur te integreren met mijn mindfulness praktijk ben ik opgeleid en gecertificeerd door de Forest Bathing Circle als shinrin-yoku (bosbad) begeleider. 

Met bekwame geest 

Op basis van mijn kennis en ervaring ontwikkel ik programma’s die vooral gericht zijn op de ontwikkeling van de mens voorbij het ego. Bewust-Zijnsgerichte ontplooiing,   (Zelf)compassie en Radicale Zelfacceptatie zijn sleutelwoorden. We hebben een sterke geest, maar vaak hebben we daar meer last van dan plezier. Hoe gaan we met die weerbarstige geest om? Die vraag bracht mij de naam Mindable = met bekwame geest! Wees Mindable, zodat je uit het gevecht met je weerbarstige verstand kan stappen en vorm kunt geven aan jouw mooiste wereld. 

Podcast met Hartini van Rijssel

Hartini van Rijssel - ACT Trainer interviewt Kees over ACT, podiumangst, mindfulness, zeilretraites en nog veel meer...