Geeft vorm aan jouw mooiste wereld... 

Kees Dullemond - activator improvisator creator

Activator

Ik help je jouw mooiste wereld vorm te geven. 

Improvisator

Net als in jazz en geïmproviseerde muziek altijd vanuit het NU. 
Creator
Ik ben je gids buiten de gebaande paden, zodat je hart weer gaat zingen. 

Dankbaar ... 

Ik ben opgegroeid als zoon in een leraarsgezin in Noordholland. In mijn puberteit heb ik een aantal 'eenheidsbelevingen' gehad die voor mij duidelijk maakten wat de werkelijke relatie is die de mens met zijn omgeving heeft. Deze ervaringen zijn als een kompas voor mij en maken me tot op de dag van vandaag nederig en dankbaar. Mijn liefde voor meditatie ontstond ook al vroeg. Ik maakte rond mijn 18e kennis met meditatie via hatha yoga en merkte hoe ondersteunend mediteren voor me was. Gemotiveerd door mijn vroege spirituele ervaringen was het voor mij ook een manier om beter met mijn springerige aandacht om te gaan. 

Na 4 jaar Andragologie aan de Universiteit van Amsterdam te hebben gestudeerd ben ik bij een grote Nederlands bank-verzekeraar gaan werken als opleider in het ‘customer service centre’. In 1993 ben ik leerling geworden van Lama Karta (RIP) in het Tibetaans Boeddhistisch Centrum in Huy en een paar jaar later heb ik mijn NLP-master en trainersopleiding gevolgd bij de Nederlands Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Begin 2000 ben ik als zelfstandige begonnen als trainer en coach, alleen en in allerlei samenwerkingverbanden, zoals met Gift, Teamkompas, Frits Philips en partners, Arcturus, Response Instituut en diverse zzp-ers. Ik specialiseerde mij in coaching, leiderschap en stress - hantering. 

Gericht op de ontplooiing van de mens voorbij het ego...

In het begin van dit millennium kwam mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling in een stroomversnelling door mijn opleidingen bij Arcturus in België. De transpersoonlijke coachings- en counselingsopleiding daar was van een kwaliteit die mij zeer diep raakte. Ik maakte kennis met de integrale psychologie van Ken Wilber en de transpersoonlijke (voorbij het ego) psychologie van Abraham Maslow cs,

Spiral Dynamics van Clare Graves en NLP op een diep niveau. 

Mijn Boeddhistische weg verdiept zich in non-dualiteit (Dzogchen) bij Namkhai Norbu Rinpoche (RIP), Tenzin Wangyal Rinpoche
en tegenwoordig bij Tsoknyi Rinpoche. 

In het kader van mijn professionele ontwikkeling bestudeerde ik MBCT (Mindfulness Based Cognitieve Therapie), ACT (Acceptance and Commitment Therapy), CFT (Compassion Focussed Therapy) en de zeer innovatieve interventies van oa Steven Hayes, Kelly Wilson, Gijs Jansen en Paul Gilbert. Dit sloot voor mij de cirkel tussen Westerse Psychologische wetenschap en Boeddhistische non-duale psychologie. Ik deed in dat kader retraites bij prof. John Teasdale, Christina Feldman en Traleg Rinpoche, lama Tashi Nyima en lama Zeupa. 

Met bekwame geest 

Op basis van mijn kennis en ervaring ontwikkel ik programma’s die vooral gericht zijn op de ontwikkeling van de mens voorbij het ego. Bewust-Zijnsgerichte ontplooiing,   (Zelf)compassie en Radicale Zelfacceptatie zijn sleutelwoorden. We hebben een sterke geest, maar vaak hebben we daar meer last van dan plezier. Hoe gaan we met die weerbarstige geest om? Die vraag bracht mij de naam Mindable = met bekwame geest! Wees Mindable, zodat je uit het gevecht met je weerbarstige verstand kan stappen en vorm kunt geven aan jouw mooiste wereld. 

Inspirerend samenwerken

De manier waarop ik vorm geef aan mijn (professionele) leven is het geven van coaching, zowel één op één als teams, trainingen (live en online), webinars, als spreker, retraites in binnen en buitenland. Alleen en in inspirerende samenwerkingsverbanden met dierbare collega’s. Ik begeleid nu 10 jaar met veel plezier rechters en officieren van justitie in de ontwikkeling van hun coachingsvaardigheden. Ik sta altijd open voor inspirerende mensen om mee samen te werken.

Kees Dullemond - "Het weer bepaalt de reis"

Hartini van Rijssel - ACT Trainer interviewt Kees over ACT, podiumangst, mindfulness, zeilretraites en nog veel meer...
arrow_drop_up arrow_drop_down