arrow_drop_up arrow_drop_down

Online Mindfulness

Leef met aandacht, rust en focus! 

Mindfulness als way of life

Mindfulness is geen therapie of truukje. Het is een manier van in het leven staan. Niets meer en niets minder. 

Bewezen effectief

De training berust op wetenschappelijk bewezen methodes.

Echt veranderen doe je zo!

Geef vorm aan jouw mooiste wereld. 

“Hoe ga je om met de stress en uitdagingen binnen je werk en privé?”


We weten uit wetenschappelijke bronnen dan ons brein nauwelijks kan omgaan met de prikkels van deze tijd. Informatie, hoge eisen, social media en een drukke agenda vormen meer en meer een bedreiging voor onze geestelijke gezondheid. Eén van de methodes om beter te leren omgaan met al die prikkels is Mindfulness.

Leer deze vaardigheid en je hebt er je hele leven plezier van!


Herken je je hierin?
 1. Je hoofd lijkt wel een buurtkroeg zo druk en lawaaiig is het daar van binnen
 2. Je slaapt slecht en je ligt veel te piekeren
 3. Je vindt het soms lastig om te genieten van de kleine pleziertjes van het leven
 4. Je vraag je af of er iets MIS met je is omdat je je zoveel nare gedachten hebt
 5. Je merkt pas aan het einde van de dag dat je allemaal spanning opgebouwd hebt in je lichaam
 6. Je bent vaak niet aandachtig bij je kinderen en je partner
 7. Thuis ben je met je hoofd bij je werk en op je werk denk je aan thuis

Dan is de training Mindfulness Online wat voor jou!

Wat levert Mindfulness je op?
 • Mindfulness heeft een positief effect op stress-gerelateerde klachten als angst, piekeren en slecht slapen
 • Je werkt met meer vertrouwen en je ervaart je werk als zinvoller
 • Mindfulness verhoogt je focus, veerkracht, creativiteit en je energie
 • Door mindfulness ben je in staat volledig in het moment te zijn. Thuis leer je je werk los te laten, op je werk concentreer je je op je werk

We kennen allemaal de neiging om stress en pijn te willen vermijden. Die weerstand levert meestal frustratie op wat de klachten alleen maar vergroot. Mindfulness leert je deze gevoelens de ruimte te geven en tegelijkertijd je aandacht meer in het nu te brengen waardoor je leert loslaten. Mildheid en vriendelijkheid naar jezelf en anderen staat bij Mindfulness centraal.

Mindfulness heeft zijn wortels diep in eeuwenoude oosterse technieken en bewijst al 2500 jaar zijn kracht. Aangevuld met moderne psychologische inzichten is het een uiterst krachtig no-nonsense middel om de hedendaagse uitdagingen het hoofd te bieden. 

“Ik wist niet dat ik zoveel in mijn hoofd zat en dat dit zo zou veranderen tijdens deze training … een mentale game-changer! Het levert me een hoop ‘genietmomenten’ op en ik ben zoveel meer ‘aanwezig’ in mijn contacten met anderen! “
Hugo van de Klippe , cardioloog Westfriesgasthuis Hoorn

De training Mindfulness Online is gebaseerd op een wereldwijd beproefd mindfulness-programma. (MBCT)

Waarom zou je kiezen voor een online training mindfulness bij Mindable?

We geven al jaren de mindfulness training bij Mindable en zo nu en dan worden we benaderd door mensen die graag mee willen doen aan deze training, maar niet op de betreffende trainingsavonden kunnen of graag willen starten op het moment dat het hen uitkomt. Dat is voor ons de belangrijkste reden geweest om dit programma te ontwikkelen. Op deze manier combineren we onze ervaring, met het gemak van thuis de lessen volgen en ook een intensieve persoonlijke begeleiding.


 • Online leren is voor jou heel praktisch

 • Je wilt starten wanneer het jou uitkomt

 • Leren op het moment dat het voor jou het beste uitkomt

 • Je wilt begeleiding op maat

 • Je wilt geen tijd verliezen aan heen en terug reizen

Welke onderwerpen komen aanbod?


1 De eerste week hebben we het over jouw automatische piloot. Een belangrijk gedeelte van ons denken, voelen en doen is ge-automatiseerd. En dat is maar goed ook. Stel je voor dat je bij alles weer opnieuw bewuste keuzes moest maken.. dat zou heel vermoeiend zijn, zelfs onmogelijk. Maar een aantal van onze patronen kunnen ons nogal in de weg zitten. Met mindfulness leer je die automatismen te doorzien en er op een proactieve manier mee om te gaan.


2 Omgaan met hindernissen. We zitten onszelf meer in de weg dan dat we last hebben van hindernissen uit onze omgeving. Welke hindernissen dat zijn leer je deze week. Je leert ze herkennen en vervolgens laten voor wat ze zijn. Hierdoor krijg je je vrijheid weer terug!


3 Bewustzijn van de ademhaling. De ademhaling is ons belangrijkste anker voor het hu. Door je aandacht vaker bij je ademhaling te brengen kom je meer en meer uit de verhalen in je hoofd.


4 Echt aanwezig zijn. Door minder in je hoofd te bivakkeren, ben je meer in contact met jezelf en de omgeving. Je bent meer aanwezig. Dat ga je niet alleen zelf merken, maar ook de mensen om je heen.


5 Accepteren en loslaten. We probeer het leven met alle macht onder controle te krijgen. En dat is eigenlijk in zeer veel gevallen niet mogelijk. Maar die krampachtigheid bezorgt je angst en stress. Met mindfulness leer je milder met je leven om te gaan, zodat je het ook echt weer kunt LEVEN.


6 Gedachten zijn geen feiten. Wij willen die twee nogal eens te verwarren. Gedachten zijn niet meer dan produkten van onze mind. En lang niet altijd DE WAARHEID.


7 Goed voor jezelf zorgen. Dat zijn vaardigheden die we uit het oog verloren zijn. Wat hebben we in ons leven nu echt nodig om volop te leven. Hoe gaan we om met alles wat het leven ons te bieden heeft.


8 Hoe verder. Na deze online training is er ook nog een leven. Hoe integreer je nu alles wat je de afgelopen weken geleerd hebt in je leven, zodat het voor je blijft werken!


Tijdens deze achtweekse training doen we meditatie oefeningen, mindful bewegen, en leer je meer over hoe je met gedachten en emoties om kunt gaan. Je krijgt iedere week huiswerk mee. Het is van groot belang dat je tijd vrij maakt om ook thuis te oefenen. Denk aan ongeveer 30 tot 45 minuten per dag.


De training is geschikt voor iedereen die …
 • Professional of leidinggevende is, of gewoon een druk en uitdagend leven leidt
 • Een gezonde no-nonsens houding heeft ten opzichte van zijn/haar ontwikkeling
 • Bereid is een inspanning te doen in de vorm van regelmatig mediteren/ oefenen
 • Geïnteresseerd is om in stilte en aandachtig, onderzoekend naar binnen te kijken
Erkenning en certifcatie

Voor de inhoud van de Mindfulness @werk/privé training volgt Mindable het MBCT protocol. De trainer is erkend en gecertificeerd door de VVM (Vereniging voor Mindfulness) en heeft ruim 30 jaar intensieve meditatie ervaring. We bezitten een CRKBO- registratie. In het het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

Hoe ziet dit programma eruit? 

 • Vooraf doen we een intake per telefoon of skype
 • Je krijgt online Mindfulness instructie en begeleidende tekst.
 • Je krijgt de beschikking over audiobestanden met meditatie begeleidingen.
 • Wekelijkse een aantal mails met inspiratie, reminders, uitnodigingen en opdrachten.
 • Tijdens het traject krijg je twee tot drie maal de mogelijkheid om via skype gecoacht te worden. Hier kun je je persoonlijke vragen over de beoefening kwijt.
 • Je krijgt gratis toegang tot onze community, waar je je vragen en opmerkingen kunt delen met anderen mindfulness (oud)studenten
 • We vragen je om wekelijks een Mindfulness logboekje bij te houden en te delen met ons, zodat we de vinger aan de pols kunnen houden en indien nodig kunnen helpen of bijsturen.

Wat bieden we je nog meer?

Toegang tot de leeromgeving.


Hierin staan de teksten, oefeningen, filmpjes en mp3 die je nodig hebt voor de training. Allemaal open source dus je mag ze zelf ook weer gebruiken voor jouw clienten. 


Intensieve persoonlijke begeleiding.

Tijdens de training staat jouw persoonlijke ontwikkeling voorop. 
Toegang tot de Mindable Community. 

Je krijgt toegang tot onze community waarin je op een veilige en afgeschermde manier jouw successen kunt delen en elkaar kunt helpen en ondersteunen.


Praktisch! 

De kosten voor de Online Mindfulness training zijn 195 euro

Na je inschrijving ontvang je zo snel mogelijk de factuur. Na betaling maken we een afspraak voor de intake (via skype of telefoon) , vervolgens krijg je toegang tot de elearning en kun je starten met de training.

We bezitten een CRKBO- registratie. In het het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

Mocht je nog vragen hebben neem dan hier contact met ons op.

Ik pak nu echt door! 

Wij gebruiken cookies