In de Sangha lukt het je om mindfulness echt te integreren

Heb jij ooit een mindfulness- of meditatietraining gedaan? 

En .... zit je nog wel eens op het meditatiekussen?

Nou eh.... om eerlijk te zijn.... nee

Ik herken het, het valt voor velen niet mee om meditatie tot een vast ritme van de dag te maken, ook al heb je de zinnige en effectieve resultaten van de mindfulnesstraining ervaren. Het is bewezen dat deze verdwijnen als je stopt met de beoefening en hoe ontzettend zonde is dat!


Daar heb ik iets op gevonden, iets wat je helpt het meditatievuurtje brandend te houden.

Ik startte met meditatie toen ik 18 jaar was.


Achteraf weet ik wel waarom.


Op de rapporten op de lagere school stond ieder jaar weer:

"Het gaat goed met Keesje, maar hij moet zich beter leren concentreren. "


Ook mijn middelbare schooltijd was een struggle.

Ik vond alles leuk, was snel afgeleid en had grote moeite mij te focussen.


Intuitief ontdekte ik meditatie. 

En toen overkwam mij hetzelfde...

Ik was er zo nu en dan volop mee bezig! Afgewisseld door periodes waarop ik totaal mindless door het leven ging. Terwijl ik iedere keer weer merkte hoe veel de beoefening mij opleverde.....


Tijdens periodes van beoefening was ik ..

 • meer gefocussed
 • energieker
 • rustiger in mijn kop
 • effectiever in mijn gedrag
 • minder angstig en opgejaagd
 • blijer en vrijer. 

Maar ik was toch niet in staat om de beoefening vol te houden. Na een tijdje deed ik er niet veel meer mee. En in lastige tijden pakte ik het maar weer op. Vaak te laat want dan had de stress me al weer bij de keel


Kees Dullemond, trainer, coach en eigenaar van Mindable

Ik deed toen dit mezelf cadeau ...

Begeleiding in mijn spirituele zoektocht
Had ik mezelf eerst mediteren geleerd uit boekjes en bij incidentele lessen van yoga- en zenleraren, nu zocht ik een gedegen club op die mij zou kunnen begeleiden. Bovendien wilde ik begeleiding in mijn spirituele zoektocht die ook stamde uit mijn jeugd. Ik wilde weten wie ik was en wat ik hier op de aarde te doen had....In 1994 meldde ik mij aan de poort van Yeunten Ling, een klooster van Tibetaans Boeddhisten in Huy (België).
Om daar een aantal jaren intensief te mediteren en te studeren. En daar heb ik ongelofelijk veel geleerd. Meditatieles door meesters, die van kinds af aan opgegroeid waren met prachtige en zeer effectieve methoden.

De Tibetaanse Boeddhisten leerden mij ook deze juweel van een les

meditatie mindfulness rust stilte ruimte

De Drie Juwelen

Eén van de problemen van al die Mindfulness trainingen is dat er nogal willekeurig 'leentjebuur' gespeeld is bij het Boeddhisme. 


De ontwikkelaars van onze Westerse Mindfulness hebben een paar technieken overgenomen en zien over het hoofd dat die meditatie-technieken ingebed zijn in een traditie en een eeuwenoude wetenschap over gedrag en 'de mind'.


Eén van de grondslagen van het Boeddhisme 

is wat men de Drie Juwelen noemt en bestaan uit: 


De Boeddha: Dat is de leraar. De ontwaakte. Het voorbeeld.

De Dharma: Dat is de leer. Dat zijn de lessen. 

 De Sangha: Dat zijn de medereizigers, de gemeenschap van monniken, de medebeoefenaren.

Wat je mist om Mindfulness echt in je dagelijkse leven te integreren ....

meditatie mindfulness rust stilte ruimte

...is je Sangha!

In deze individualistisch wereld denken wij het wel te kunnen zonder de ander. We willen onafhankelijk zijn. Maar daar schuilt een belangrijke vergissing. We hebben elkaar heel hard nodig. 


En daarom bied ik jullie een platform aan om met elkaar een Mindful Sangha te vormen. Een plek waar je online en ook offline met elkaar kunt oefenen, elkaar kunt treffen, successen met elkaar kunt vieren en af en toe bij elkaar kunt uithuilen. Een voor Nederland unieke manier om jouw mindfulness praktijk te blijven ondersteunen. 


Eigenlijk weten we wel hoe belangrijk het is elkaar af en toe even vast te kunnen houden, elkaar te steunen in een soms lastige wereld. Misschien moeten we het niet zover zoeken. Samen sporten werkt ook. Elkaar stimuleren en motiveren om lekker door te gaan, ook al heb je niet altijd zin, pijntje hier ongemakje daar... 


Mindfulness is belangrijk voor je, dus gun jezelf de steun van de Sangha

Een paar uitspraken uit de Sangha

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Mandala meditatie gedaan

"Toen ik de mandala meditatie deed uit de online Sangha vielen veel puzzelstukjes in elkaar. Ik snapt ineens de essentie van mediteren. Dit heeft me enorm geholpen en gestimuleerd. " 

Clara, 37 jr, management assistent
Mijn eigen repertoirtje
"Heerlijk zitten grasduinen tussen de online lessen. Nu heb ik mijn eigen serietje aan oefening op mijn smartphone gezet waaruit ik dagelijks kan kiezen. Erg fijn om te doen. "
Hans, 45, zzp-er
Mindful-eten is een eye opening
"Ik ben erg blij met de lessen over mindful-eten. Echt een thema voor mij. Ik merk dat ik door deze lessen veel minder strijd voer met mijn eet-gedrag. En dat is werkelijk een enorme bevrijding. " 
Margreet, 42, moeder

Het helpt je de beoefening weer op te pakken en het bewust te leven

mindable-mindfulness-sangha

Mindfulness helpt je te focussen en helder te denken

Er komt echt meer uit je handen als je jezelf traint om aanwezig te zijn in het hier en nu. De mist in je hoofd trekt op

mindable-mindfulness-sangha

Mindfulness helpt je met meer zelfvertrouwen in het leven te staan

Of laat je je weer meeslepen door lastige gedachten en gevoelens

mindable-mindfulness-sangha

Mindfulness helpt je ook in lastige periodes

Het leven schuurt bij tijd en wijle, maar je kunt er beter mee 'dealen'

mindable-mindfulness-sangha

Mindfulness helpt je aan meer vitaliteit en gezondheid

Je hebt minder last van infecties, bent energieker en hebt meer uithoudingsvermogen

mindable-mindfulness-sangha

Mindfulness helpt je te blijven waar je bent, in het hier en nu.  

Of ben je liever bezig met de donkere gedachten en scenario's van jouw verstand

mindable-mindfulness-sangha

Mindfulness zorgt voor meer compassie en verbinding

Mindfulness beoefenaren zijn opener en maken veel makkelijker ECHT contact met anderen

De Mindful Sangha met Mindfulness als levenskunst! 

Wat de Sangha je te bieden heeft

mindable-mindfulness-sangha-community

Iedere maand een live sessie in onze 'Gompa' (meditatieruimte) in Hoorn

Hier ontmoet je live medebeoefenaars, hier mediteren we samen en snijd ik iedere sessie een nieuw thema aan of introduceer ik een nieuwe oefening. En beoefenen we gezamenlijk de MIndfulle Dialoog (Mutual Inquiry). Ook online! 

mindable-mindfulness-sangha-community

Toegang tot mijn kennis over o.a. mindfulness en shamatha meditatie

In de Sangha omgeving krijg je toegang tot al ons materiaal met betrekking tot meditatie en compassie. Ik vul het materiaal bijna wekelijks aan zodat er altijd nieuwe informatie en oefeningen voor je zijn. De informatie is overal en 24/7 bereikbaar.  

mindable-mindfulness-sangha-community

Je kunt online in een afgesloten 'board' met elkaar communiceren 

Dit is de plek waar je elkaar kunt ontmoeten, even geen facebook, maar in de afgeschermde privacy veilige ruimte van de Sangha Community. 

mindable-mindfulness-sangha-community

Altijd je meditatie oefeningen bij de hand, ook als je niet online bent

Je hoeft niet online te zijn om de oefeningen te doen. Alle meditaties kun je downloaden, zodat je ze altijd bij de hand hebt. In de trein, op je werk tijdens je vakanties.

mindable-coaching-training-retraites

Wij beoefenen alleen de echte mindfulness/shamatha en vipashyana

Er zijn natuurlijk talloze meditatie trainingen, ook online. Maar veel zijn een soort vergaarbak van feelgood en new-age meditatie. Wij blijven bij Mindfulness en Compassie beoefening. En beoefening die daaraan ten grondslag liggen. 

mindable-coaching-training-retraites

... en we gaan een stapje verder ....

.. je hebt je vast wel eens afgevraagd wie of wat je bent, voorbij je ego. We moeten oppassen dat mindfulness en meditatie niet een ego-agenda voeren. Die van succes, zelf verbetering en een goed gevoel. Uiteindelijk gaat het over ZIJN zonder begin en eind, bevrijd van onze neuroses en conditioneringen. 

meditatie mindfulness rust stilte ruimte

Je lidmaatschap is inclusief alle Sangha kennis & oefeningen

Bij een lidmaatschap krijg je ook toegang tot de Sangha oefeningen. Daarin kun je een steeds groeiende hoeveelheid oefeningen, meditaties en webinars vinden. Daarnaast kun je daar als je wilt communiceren met mede sangha leden. 


€ 9,95-

€ 0,- voor de eerste maand

Tijdelijke aanbieding maandabonnement Mindfulness Sangha

Probeer het de eerste maand uit. Na een maand betaal je 9,95 euro (Normaal 14,50 euro) 

Dit krijg je voor je abonnement: 

 • Doe maandelijks mee met onze Sangha-avond-bijeenkomsten, live of online 
 • Toegang tot de online Sangha 
 • Maandelijks opzegbaar
 • Toegang tot al ons mindfulness/ meditatie materiaal
 • Regelmatig samen oefenen dmv webinars
 • Toegang tot het forum
 • Gratis toegang tot onze stiltedagen
 • Korting op onze retraites en bosbaden

    De negen belangrijkste secties in de Sangha.       

Mindfulness en Shamatha meditaties

Hier vind je de basis oefeningen uit de Mindfulnesstrainingen. Een goede start voor het hele programma. Basis betekent in dit geval niet dat je het kunt overslaan na een tijdje. Het blijven oefeningen die ook na jaren zeer nuttig blijven. 
Advanced en Vipashyana meditaties

Hier gaan we een stap verder. We gaan met deze oefeningen in de richting van het mediteren op het bewustzijn zelf. Dit zijn beoefeningen die voorbij onze ratio gaan en de andere aspecten van onze mind, zoals gewaarzijn, helderheid en 'weten' meer in het licht zetten.  (Zelf)compassie meditaties

Hier vind je oefeningen uit de Compassion Focussed Therapy. Eén van de lastigste vermogens voor de westerse mens is het opbrengen van compassie voor zichzelf. We eisen van alles van onszelf en zijn vaak hardvochtig! Die hardheid projecteren we ook nog eens op de ander. Maar compassie is een keuze en een vaardigheid. Het is aan jou! 

Helende meditaties

Het feit dat we dit menselijk bestaan hebben is op zich al een reden om dankbaar te zijn. En nodigt ons uit om ook goed te zorgen voor datgene we meegekregen hebben. Deze meditaties gaan over het goed verzorgen van onszelf. 
Mindful eten

We hebben allemaal een relatie met eten en onze gezondheid. Mindful eten gaat niet over diëten maar over leren op een bewsute manier om te gaan met voeding, hongergevoel en al onze gedachten daarover. 
Piekprestatie en mindfulness

Meditatie en mindfulness wordt steeds meer ingezet bij sport, theater en andere piekprestatie gebieden. Hoe ga je op een mindfulle manier om met al die al dan niet dwingende gedachten in je hoofd op het moment dat je een topprestatie moet leveren. Toevlucht meditaties

Ieder mens heeft de behoefte om te kunnen schuilen. Alleen zoeken we dat extern, bij iets of iemand anders. Bij een geloof, of bij een theorie of een isme. De enige plek waar je echt je toevlucht kunt vinden is bij jeZelf. Leer met deze oefeningen dichter bij jeZelf te komen en je te koesteren aan je eigen warmte. 

Ademhalings meditaties

Ademhaling is iets magisch, het is de verbinding tussen je hoofd en je hart, tussen binnen en buiten. Een barometer voor je gemoedstoestand en ook een regelknop voor je stemmingen en functioneren. Vanuit alle tradities is de ademhaling een sleutel tot gezondheid en welbevinden. Leer hier alle mogelijkheden. 

ZIJN

Geïnspireerd door de non-duale tradities uit het Boeddhisme.  

Wat zit er nu achter al dat denken en al die gevoelens, wie is die ik die zich al onze verhalen toegeëigend heeft.
Neem een kijkje in de Mindfulness Sangha

Mindfulness Sangha FAQ

Voor wie is het online gedeelte van de Sangha toegankelijk?

De online Sangha is toegankelijk voor diegenen die een maand, kwartaal- of een jaarabonnement hebben op de Sangha.

Er bestaan zoveel soorten meditatie, waar moet ik aan denken bij de meditaties van deze Sangha?

We putten uit een heel scala aan meditatie en compassie materiaal. Bijvoorbeeld uit de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) Die is wat we allemaal wel kennen als de basis mindfulness trainingen. Maar verder uit de Compassion Focesed Therapy(CFT), uit de Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Heartmath etc. Maar ook uit meer traditionele meditatie technieken uit de Yoga, Dzogchen en de Vipassana.

Het is voor mij lastig om de bijeenkomsten bij te wonen. Ik woon te ver weg. Heeft het zin om me aan te sluiten bij de Sangha?

Jazeker! De online omgeving biedt veel oefeningen en informatie waar je naar hartelust uit kunt putten. Bovendien is er een afgesloten board (forum) waar je met al je vragen terecht kunt en je kunt laten ondersteunen door andere deelnemers.

Waarom zou ik bij Mindable een meditatie abonnement afsluiten?

De belangrijkste reden is onze ervaring. Ruim 35 jaar meditatie ervaring. Dus geen boekenwijsheid, maar doorleefde wijsheid. Ik heb les gehad van grote meditatie meesters en wil die ervaring en kennis graag met jou delen.

Als ik wil stoppen hoe moet ik me dan afmelden?

Dat kan je doen door mij even een berichtje te sturen. Per mail of via de community. Als je een kwartaal abonnement hebt kun je je ieder kwartaal afmelden bij een jaar abonnement dan kan dat jaarlijks.

Moet ik een mindfulness training gevolgd hebben om aan de Sangha deel te nemen?

De Sangha is vooral bedoeld voor mensen die de 8-weekse mindfulnesstraining gevolgd hebben. Maar als je op een andere manier kennis gemaakt hebt met meditatie dan zul je je hier prima thuis voelen.

Kan ik de meditaties in de online Sangha ook op mijn smartphone zetten?

Dat kan, je kan alle meditaties downloaden. Er is ook een app, genaamd de Huddle, die je kunt downloaden op je smartphone. Je kunt daarop inloggen met de inloggegevens van onze elearning en dan heb je toegang tot alle lessen en forumes van de Sangha.

Wat nu als ik vastloop met mijn meditaties?

Je kunt altijd een beroep doen op ons. Wij zijn goed bereikbaar via de online Sangha.

Ik ben een ervaren meditator, is deze Sangha dan wat voor mij?

Je kunt het uitproberen. Neem dan een kwartaal abonnement. Waar je in ieder geval veel plezier aan hebt is de ondersteuning van elkaar.

Als Sangha lid krijg ik korting op de retraites, hoe werkt dat?

Voor iedere retraite geld een korting voor de Sangha leden. Ik maak dat op de elearning voor de Sangha bekend. En de korting geldt natuurlijk alleen als je tijdens de retraite (nog) lid bent van de Sangha.

Ja! Meer verdieping en verrijking van mijn mindfulness en meditatie praktijk. 

[socialbuttons]