Mindtip 46 Schrijven is schrappen
1 min. leestijd

Mindtip 46 Schrijven is schrappen

Toen ik begon met schrijven dacht ik; “wat zal ik eens gaan schrijven.”

Starten met mijn levensverhaal leek mij wel wat. Dus daar zat ik, de toetsen onder mijn vingers schoten langzaam richting het beeldscherm en daar stond mijn biografie. Althans, dat was het idee. Teruglezend dacht ik ineens aan de oude verkleurde foto van vroeger die al een tijdje op mijn bureau staat. Dat was een leuke tijd. Ik vroeg mij meteen af; “is het niet zo dat mijn verhaal ook een beetje verkleurd is?”

Dus begon ik nog een keer terug te lezen en te schrappen. Dingen die niet zo leuk klonken schrapte ik uit het verhaal. Ik las mijn stuk nog eens door. Hier en daar schreef ik stukken opnieuw om niet de geschrapte stukken te laten verdwijnen maar nog eens op een andere manier te verwoorden.

Na een tijdje merkte ik dat het herschrijven van deze stukken een beetje hetzelfde is als het opnieuw inkleuren van je herinnering. Nadat ik dit stuk had herschreven voelde ik mij een stuk beter.

Wat is er gebeurd? Ik had niets veranderd aan het verleden maar ik had het anders beschreven.

Sommige mensen vertelden mij dat ze mij vrolijker vonden kijken en dat mijn hele houding was veranderd. Het herschrijven van mijn verhaal zorgde ervoor dat ik op een andere manier naar mijn verleden kon gaan kijken.

 

Herschrijf jouw herinnering ook eens en ervaar wat er gebeurd.

 

Deze mindtip is geschreven door Boudewijn Bood, NLP masterpratitioner en assistent-trainer bij Mindable 3626626_1_org

Over de schrijver
trainer, coach en eigenaar van Mindable
Reactie plaatsen

Wil je contact met ons over je persoonlijke ontwikkeling, bel ons (0229-843325) of vul onderstaand formulier in. 

We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.