mediteren, mindfulness, bewustwording, vrijheid, nonduaal, retraite

Stilte, rust en ruimte meditaties

De drie tuinen meditaties 
Doe deze driedaagse online
meditatietraining.
Zonder kosten.

Daagse online meditatietraining

784

Deelnamens 

Deze serie meditatietechnieken komt uit Dzogchen traditie van het Tibetaans Boeddhisme. Om tot volle mentale en spirituele bloei te komen heb je geen kennis nodig, geen mooie modellen of ego-ontwikkeling. Sterker nog, die kunnen een enorme blokkade vormen voor alle volgende stappen. Je hoeft slechts drie (voor)waarden te vervullen om te kunnen Zijn. 

Stilte - Rust - Ruimte

Dzogchen, ook bekend als de Grote Perfectie, is een spirituele traditie en praktijk die zijn oorsprong vindt in het oude Tibetaanse boeddhisme. Het wordt beschouwd als een van de meest directe en diepgaande benaderingen van spirituele verlichting. Dzogchen richt zich op het realiseren van onze ware aard en het ervaren van de inherente staat van rust, stilte en ruimte diep in onszelf.


In Dzogchen wordt rust, stilte en ruimte beschouwd als essentiële aspecten van ons bewustzijn. Het is niet iets dat we extern moeten zoeken, maar eerder iets dat inherent aanwezig is in onze eigen geest en bewustzijn. Het is een staat van zijn die voorbij de concepten en beperkingen van onze gewone geest reikt.

Stilte gaat verder dan de afwezigheid van geluid. Het verwijst naar de stilte van de geest, vrij van mentale ruis en innerlijk gepraat. Het is een staat van innerlijke stilte waarin we onze ware aard kunnen waarnemen en een dieper contact kunnen maken met het huidige moment. In deze stilte kunnen we de subtiele signalen van ons innerlijke zelf opvangen en intuïtieve inzichten verkrijgen.

Rust verwijst naar de kalmte van het lichaam. Het is het vermogen om het lijf tot rust te brengen en een diep gevoel van innerlijke vrede te ervaren. In deze rustige staat kunnen we helderheid en inzicht ontwikkelen, vrij van de beperkingen van afleiding en onrust. 

Ruimte verwijst naar de grenzeloze uitgestrektheid van ons bewustzijn. Het is een staat van openheid en expansie waarin we ons bewust zijn van alles wat opkomt en voorbijgaat, zonder erin verstrikt te raken. Het is een ervaring van non-dualiteit en het overstijgen van de grenzen van het zelf. In deze ruimte kunnen we een diep gevoel van verbondenheid
en eenheid ervaren met alles om ons heen.

Dzogchen beoefening omvat verschillende meditatietechnieken, contemplatieve oefeningen en instructies van een gekwalificeerde leraar. Door het cultiveren van meditatieve stabiliteit, het ontwikkelen van inzicht en het loslaten van beperkende concepten, kunnen we geleidelijk aan toegang krijgen tot de staat van rust, stilte en ruimte in onszelf.

Deze staat van zijn is niet beperkt tot de meditatiekussens, maar kan worden geïntegreerd in ons dagelijks leven. Het stelt ons in staat om momenten van diepe rust en helderheid te ervaren, zelfs te midden van de uitdagingen en hectiek van het moderne leven. Het opent de deur naar een dieper begrip van onszelf, anderen en de aard van het bestaan.

Dzogchen nodigt ons uit om te rusten in de natuurlijke staat van zijn, waar rust, stilte en ruimte onafscheidelijk aanwezig zijn. 

Doe deze gratis driedaagse online meditatietraining. Mediteren is belangrijk. Er is geen shortcut naar verlichting en bevrijding. Maar volg wel een effectieve meditatie methode. De rust-stilte-ruimte methode is zeer doelgericht. Dit levert het je direct op.

  • Bevrijd je van je denken
  • Meer energie en sprankeling
  • Vanuit ZIJN het juiste doen

Doe de gratis Stilte-Rust-Ruimte Training. 

In drie stappen naar meer vrijheid. Doe gratis mee met deze driedaagse training. 
Je gegevens zijn veilig bij ons. Met één klik kun je je afmelden voor email.

Mooie verdiepende meditaties gebaseerd op oude Tibetaanse tradities. 

Kees Dullemond

Reactie van mensen die de Stilte Rust Ruimte meditatietraining gedaan hebben

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Wat een kadootje
ik raak met deze training een diepe laag in mezelf die ik lang niet meer gekend heb. Dank! 

Karin

Voelen en zoveel meer

Na jaren voel ik weer. Was " gevoelsdoof" geworden door vervelende ervaringen. Maar nu ..het is alsof er weer een deurtje open gegaan is. Hier ben ik heel dankbaar voor. 
Joke uit Amsteram
In mijn kracht
Prachtige serie meditaties, iedere ochtend mee opgestaan, ik sta weer volledig in mijn kracht!! 
Frank uit Alkmaar

Achter al die gedachten en emoties ligt een veld van hoger bewustzijn. Maak dit toegankelijk met deze "drie tuinen"  beoefening. 


Maak kennis met de tuin van: 


  • De stilte: Maak contact met de stilte van je geest. Disconnect van je beperkende gedachten en vind toevlucht in je geest. 
  • De rust: Breng rust in je lichaam. Laat alle impulsen los en vind toevlucht in je lichaam.
  • De ruimte: Word één met ruimte. ZIJN in plaats van doen. Ondervind de bevrijding van je conditioneringen. Krijg meteen toegang tot deze driedaagse training.

Je gegevens zijn veilig bij ons. Met één klik kun je je afmelden voor email.
Your information is safe with us